Priveden zbog napada na Medojevića

Izvor: B92, 23.Feb.2014, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden zbog napada na Medojevića

Podgorica -- Vlasnik nikšićke kompanije Uniprom Veselin Pejović priveden je zbog napada na lidera Pokreta za promene Nebojšu Medojevića.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici otvorilo je danas istragu povodom napada.

Pejović, čija je kompanija potencijalni kupac Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), je 21. februara na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ošamario lidera Pokreta za promene i poslanika opozicionog Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića, dok se lider >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << PZP-a sa suprugom pripremao da otputuje za Podgoricu.

Medojević je ranije danas, povodom tog napada, dao izjavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

On je novinarima kazao da je zadovoljan brzom reakcijom Tužilaštva, dodajući da se nada da je ovo početak drugačijeg odnosa nadležnih državnih organa prema sličnim napadima.

“"Dao sam detaljan opis pretnji i uvreda napadača kojima je diskreditovao i mene kao čoveka, napao moju suprugu, i ugrozio moju bezbednost, što sigurno zahteva adekvatnu preventivnu reakciju Tužilaštva"”, naveo je Medojević.

On je ukazao da je u pitanju treći napad na njega i njegovu porodicu zbog, kako je rekao, nastupa u parlamentu koji se tiču organizovanog kriminala u Crnoj Gori.

Medojević je naveo da je tužiocu kazao da se napad Pejovića na njega ne treba tretirati kao lični sukob između dva građanina.

“Jer, ja njega niti poznajem, niti imam komunikaciju sa njim. Jasno je da se ovde radi o jednom divljačkom napadu, odmazdi za moju poslaničku aktivnost i javno izgovorenu reč”, istakao je on.

Pejovićeva kompanija “Uniprom” jedina je dostavila ponudu na drugom tenderu za prodaju imovine KAP-a, u iznos od 28 miliona evra, koliko je iznosila i početna cena na tenderu.

Mogući povod svađe Medojevića i Pejovića, kako prenose podgorički mediji, mogle bi da budu optužbe predsednika PZP-a da je ponudu za KAP-a preko vlasnika „Uniproma“ poslao odbegli narko bos Darko Šarić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.