Izvor: Blic, 15.Jun.2016, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden zaposleni panamske advokatske firme "Mosak Fonseka"

Kompjuterski stručnjak panamske advokatske firme "Mosak Fonseka" priveden u Ženevi zbog istrage o masovnom curenju dokumenata o ofšor kompanijama, objavio je danas švajcarski list Le Temps.

Mossack Fonseca worker arrested over data theft #news https://t.co/JAAOHMm99w

Švajcarski dnevnik javio je pozivajući sa na zvaničnike bliske ovom slučaju, da su ženevski tužioci priveli jednog zaposlenog u IT sektoru kancelarije te firme u Ženevi, u vezi curenja "vrlo velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << količine poverljivih podataka".

AP je kontaktirao tužilaštvo u Ženevi gde je samo potvrdjeno da je otvorena krivična istraga o tom slučaju posle žalbe firme "Mosak Fonseka".

Pročitajte još:

Podaci o više od 200.000 ofšor firmi iz advokatske firme Mosak Fonseka procureli su ove godine i predati nemačkom listu koji ih je podelio sa globalnom mrežom istraživačkih novinara.

Afera "Panamska dokumenta" pokazala je kako su bogati i moćni krili i prali novac preko mreže of-šor kompanija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.