Izvor: Piplmetar.rs, 01.Sep.2023, 03:30

Priveden student sa karikaturama Vučića, Gašića i Vulina

FoNet01.09.2023. 00:02

foto FoNet
Student Pravnog fakulteta u Nišu Dimitrije Dimić priveden je večeras u Beogradu u Policijsku stanicu „Vračar“, pretresen je i oduzeti su mu plakati s karikaturama Aleksandra Vučića, Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina, kao i natpis sa imenom ulice poliicjskog inspektora Slobodana Milenkovića koji je otkrio „slučaj Jovanjica“.
Dimić je agenciji FoNet potvrdio da je priveden na uglu Južnog Bulevara i Nebojšine ulice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> „Uniformisani policajci su mi prišli sa leđa i zatražili ličnu kartu, a onda su mi stavili lisice na ruke i odveli u Policijsku stanicu na Vračaru“, rekao je Dimić.
Policajci su pretresli njegov ranac.
„U rancu su mi našli i oduzeli četiri plakata-postera na kojima su oslikane karikature Aleksandra Vulina, Bratislava Gašića i Aleksandra Vučića, kao i natpis ulice sa imenom Slobodana Milenkovića“, rekao je FoNetu Dimić.
U policijskoj stanici je, kako kaže, zadržan skoro četiri sata, a potom su mu izdali potvrdu o oduzetim stvarima i pustili ga.
Dimić je u javnosti poznat po višednevnom štrajku glađu sredinom jula u Pionirskom parku ispred sedišta predsednika Republike.
Medijima je tada rekao da je njegova motivacija ljubav prema svojoj zemlji i podrška zahtevima protesta „Srbija protiv nasilja“ i to što režim “ubija Srbiju” propagiranjem nasilja i mržnje posredstvom medija.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Priveden student, oduzeti mu plakati sa karikaturama Vučića, Gašića i Vulina

Izvor: VOA, 01.Sep.2023

Student Pravnog fakulteta u Nišu Dimitrije Dimić, koji je javnosti postao poznat kada je u julu štrajkovao glađu ispred Predsedništva Srbije, priveden je u četvrtak uveče u Beogradu u Policijsku stanicu "Vračar", pretresen i oduzeti su mu plakati s karikaturama Aleksandra Vučića, Bratislava...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.