Priveden lekar ortoped

Izvor: RTS, 03.Avg.2012, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden lekar ortoped

Zbog sumnje da je primio mito od 500 evra, uhapšen lekar sa Ortopedske klinike "Banjica".

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave za Beograd uhapsili su hirurga Z. G, zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanja mita, saopštio je MUP.

Osumnjičeni hirurg, koji je i savetnik za medicinska pitanja Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica", uhapšen je u nastavku akcije na suzbijanju korupcije i u saradnji sa sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Osumnjičeni je, dodaje se, 31. jula ove godine, od roditelja pacijenta H. K. zahtevao novac, u iznosu od 500 evra, kako bi mu, preko reda i bez čekanja na listu zakazanih operacija, operisao meniskus kolena, "a danas, nakon izvršene operacije i primio novac u navedenom iznosu".

"Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu", napominje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.