Priveden Tomislav Merčep

Izvor: RTS, 10.Dec.2010, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden Tomislav Merčep

Bivši ratni pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislav Merčep priveden jutros u Zagrebu. Merčep se dovodi u vezu sa više ratnih zločina počinjenih tokom rata u Hrvatskoj.

Nekadašnji ratni pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislav Merčep priveden je jutros u Zagrebu, javila je Hrvatska radio-televizija. Pretres njegovog stana u Novom Zagrebu je u toku.

Ime Tomislava Merčepa povezivano je se za više ratnih zločina koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << počinili pripadnici jedinice kojom je komandovao tokom rata u Hrvatskoj.

Pripadnici jedince, poznati kao "Merčepovci", učestvovali su u likvidaciji članova zagrebačke porodice Zec, u decembru 1991. godine.

Oni su tokom noći upali u kuću Milana Zeca, odveli ga, zajedno sa suprugom i ćerkom na Sljeme, nedaleko od Zagreba, i tamo ih ubili, podseća portal nacional.hr.

Nekoliko članova te jedinice pravosnažno je osuđeno za ubistva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.