Privatno obezbeđenje čuva radnike pauka u Nišu

Izvor: N1 televizija, 26.Avg.2016, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privatno obezbeđenje čuva radnike "pauka" u Nišu

Javno komunalno preduzeće Parking servis iz Niša unajmilo je privatno obezbeđenje koje čuva zaposlene i vozilo "pauka" dok podiže i nosi automobile po gradu. Kako kažu, na to su bili prinuđeni zbog učestalih napada na radnike.

Na internetu su se pojavili video snimci na kojima se vide pripadnici privatnog obezbeđenja "Nifon security" koji pregovaraju sa vlasnikom automobila koji ne želi da izađe iz kola koja treba da odnese "pauk".

Iz Udruženja predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << skupština stanara ovako nešto smatraju nečuvenim i kažu da "privatno obezbeđenje štiti radnike javnog preduzeća od vlasnika tog preduzeća - građana Niša".

"Da li je posao privatnog obezbeđenja da izbacuje iz kola vlasnika? Angažovani su kao obezbeđenje ili za primenu sile prema građanima Niša? Privatna vojska?", pitaju iz Udruženja.

Iz Parking servisa odgovaraju da je angažovanje privatnog obezbeđenja bilo neophodno, jer su njihovi radnici na terenu česta meta napada nezadovoljnih građana. Kako kažu, dešavala su se čak i lomljenja vilice i ubodi nožem, pa je obezbeđenje unajmljeno kako bi "zaposlenima omogućili nesmetan rad i bezbednost na radu".

Kako pišu Južne vesti, agencija "Nifon Security" ne asistira radnicima Parking servisa, već svako obavlja svoj deo posla. Angažovani su od 1. maja zaključno sa 31. decembrom 2016. godine, kažu u Parking servisu.

Ovaj angažman građane Niša mesečno košta 60.000 dinara bez PDV-a, koliko im Parking servis isplaćuje. Kako kažu, to je "manje od jedne prosečne bruto plate u Republici Srbiji".

"Usluge obezbeđenja podrazumevaju monitoring 24 sata dnevno sedam dana u nedelji, i to: Upravne zgrade, objekta Korisničkog servisa, depoa za nepropisno parkirana vozila, objekta Signalizacije, objekta na zatvorenom parkiralištu 'Čair' i objekta na zatvorenom parkiralištu na Sinđelićevom trgu, kao i intervenciju na terenu", navode iz ovog javnog preduzeća.

Radnici ove privatne agencije, kažu u Parking servisu, dolaze isključivo po pozivu, i to onda kada pauk-služba ima problem na terenu. Na pitanje zašto u incidentnim situacijama ne zovu policiju, već privatno obezbeđenje, u ovom preduzeću tvrde da zovu i jedne i druge, ali policija nekad ne može odmah da stigne.

"Shodno tome da policija brine o bezbednosti svih građana Niša, može se dogoditi da u datom trenutku nema u blizini ekipu koja može odmah da interveniše. Ugovor sa agencijom 'Nifon security' predviđa da upućivanje i intervencija mobilne ekipe na mesto sa koga je poslat signal mora biti izvršena u roku od pet minuta. Broj intervencija nije ograničen", objašnjavaju u Parking servisu.

Jedna od prvih stvari koje je novi gradonačelnik Darko Bulatovićobećao bila je da će uticati na to da "pauk" smanji broj intervencija, a nedavno je rekao da je za prvih mesec dana ova služba odnela upola manje automobila nego inače, "a da se u gradu ništa loše nije desilo".

Izvor: YouTube/TV Istina Nis

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.