Privatne biološke laboratorije bez kontrole u SAD

Izvor: B92, 26.Nov.2022, 20:12

"Privatne biološke laboratorije bez kontrole u SAD"

Nad privatnim biološkim laboratorijama u SAD nema kontrole iako one sprovode istraživanja sa veoma opasnim patogenima, izjavio je danas Igor Kirilov.

"Želeo bih da istaknem da je u SAD sistem kontrole kršenja bezbednosti u biolaboratorijama decentralizovan i pokriva samo objekte koji dobijaju federalna sredstva", rekao je načelnik ruskih trupa za nuklearnu, biološku i hemijsku zaštitu, general-potpukovnik Igor Kirilov uoči devete konferencije Konvencije o biološkom oružju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (BVC), preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, postoji mali ili nikakav nadzor nad privatnim laboratorijama, iako sprovode istraživanja sa veoma opasnim patogenima.

"Nedostatak jedinstvenih standarda za takve objekte stvara rizike zaobilaženja BVC-a i grubog kršenja uslova za biološku bezbednost", kazao je Kirilov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠOKANTNO OTKRIĆE! Rusi objavili: Ovde je napravljena hibridna vrsta korone?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2022, 08:00

Hibridnu verziju korona virusa, koja spaja omikron verziju sa virusom soja Vuhan, razvili su istraživači na Univerzitetu u Bostonu u oktobru, tvrdi načelnik ruskih trupa za nuklearnu, biološku i hemijsku zaštitu general-potpukovnik Igor Kirilov na konferenciji za novinare uoči devete konferencije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.