Izvor: Beta, 22.Mar.2010, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privatizacija Luke Beograd mora biti preispitana

BEOGRAD, 22. marta 2010. (Beta) - Predsednica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Verica Barać izjavila je u ponedeljak da joj je žao što Odbor Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost danas nije raspravljao o privatizaciji Luke Beograd i Kompanije Novosti jer, kako je ocenila, tu je reč o "velikoj pljački države" u kojoj su učestvovale i državne institucije.

Barać je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je sednica Odbora bila dobra prilika da se razjasni na koji način je spregom kriminala, tajkuna i političara oštećena državna imovina i Srbija dovedena u poziciju da ostane bez luka.

Na pitanje da li je Savet imao informaciju da su novcem Stanka Subotića Caneta kupljene Luka Beograd i Kompanija Novosti, ona je odgovorila da bi do tih podataka mogle da dodju samo druge državne institucije koje se bave sprečavanjem pranja novca.

Barać je podsetila da je Savet u februaru 2008. godine Vladi Srbije dostavio izveštaj o privatizaciji Luke Beograd u kojem je navedeno da je država prodajom tog preduzeća oštećena za 21 milion evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Akumulirani dug javnih preduzeća četiri milijarde evra

Izvor: NaDlanu.com, 22.Mar.2010

BEOGRAD, 22. marta 2010. (Beta) - Sva javna preduzeća Srbije moraju do kraja 2011. da usklade rad sa pravilima konkurencije EU, što znači da se restrukturišu i prilagode tržišnom modelu poslovanja, rekao je danas potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić. On je na Forumu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Barać: Luka Beograd velika pljačka

Izvor: B92, 22.Mar.2010

Beograd -- Privatizacija Luke Beograd i Novosti je "velika pljačka države" u kojoj su učestvovale i državne institucije, tvrdi Verica Barać...Predsednica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Verica Barać izjavila je da joj je žao što Odbor Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost danas...

Nastavak na B92...

Privatizacija "Luke" primer sprege sa kriminalom

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2010

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać izjavila je danas da taj savet nema saznanja da je "Luka Beograd“ privatizovana novcem Stanka Subotića, ali da postoji sumnja da se u tom poslu "najverovatnije radilo o pranju novca". Ona je dodala da postoji opasnost da Srbija ostane bez...

Nastavak na Vesti-online.com...

Privatizacija Luke Beograd mora biti preispitana

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2010

U privatizaciji Luke Beograd i Kompanije Novosti reč je o "velikoj pljački države" u kojoj su učestvovale i državne institucije, ocenila je predsednica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Verica Barać.

Nastavak na Radio 021...

Dokazi da je Luka opljačkana

Izvor: Glas javnosti, 23.Mar.2010, 07:01

BEOGRAD - Posedujemo dokaze da je u privatizaciji Luke "Beograd" bilo mnogo primera zloupotrebe i pljačke državne imovine, poručili su juče funkcioner SRS Dragan Todorović i predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać!..Oni, kako piše Kurir, planirali da dokumentaciju predoče skupštinskom...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.