Pritvor zbog vrbovanja teroriste

Izvor: B92, 02.Maj.2015, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor zbog vrbovanja teroriste

Sud BiH je odredio jednomesečni pritvor Avdulahu Hasanoviću i Kasimu Mehidiću, koji se terete za vrbovanje napadača na policijsku stanicu u Zvorniku.

Oni su uhapšeni posle terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku, a iz tužilaštva su najavljene oštre mere protiv svih uključenih u terorističke akcije.

Ročište u vezi sa zahtevom Državnog tužilaštva BiH za određivanje pritvora Hasanoviću i Mehidiću je održano sinoć u Sudu BiH u Sarajevu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo je Dnevni avaz.

Navedeno je da je državni tužilac posebnog istražnog tima boravio na području opštine Kalesije u okvoru istrage i prikupljanja dokaza u vezi sa terorističkim napadom u Zvorniku.

Tužilaštvo njih dvojicu direktno dovodi u vezu sa napadom na policijsku stanicu u Zvorniku 27. aprila, kada je ubijen policajac Dragan Đurić, a ranjena su dva policijska službenika Željko Gajić i Stevo Milovanović. U razmeni vatre je ubijen i napadač Nerdin Ibrić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.