Pritvor zbog pretnji RTS-u

Izvor: RTS, 04.Jan.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor zbog pretnji RTS-u

Zbog pretnje da će baciti bombu na zgradu RTS-a ukoliko za sat vremena ne dobije sliku na svom televizijskom prijemniku, Ranku J. određen pritvor od osam dana. Podnete krivične prijave zbog izazivanja panike i nereda i nedozvoljenog nošenja oružja.

Ranku J. (49) iz Požežena, u opštini Veliko Gradište, određen je pritvor do osam dana zbog toga što je pretio da će baciti bombu na zgradu Radio-televizije Srbije, ako za sat vremena ne dobije sliku na svom televizijskom prijemniku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Osumnjičeni je pretnju preneo beogradskoj policiji 1. januara popodne, a pritvor mu je odredio istražni sudija Osnovnog suda u Požarevcu.

Nakon prijave, požarevačka policija je pronašla osumnjičenog u napuštenom vojnom objektu "Karaula" u Požeženu i privela ga pošto je preteći bacao municiju za pištolj i fizički nasrnuo na policijsku patrolu.

Protiv Ranka J. podnete su krivične prijave zbog izazivanja panike i nereda, nedozvoljenog nošenja oružja i municije i ometanja službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.