Pritvor za maloletnike iz Grebenca

Izvor: RTS, 18.Maj.2009, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor za maloletnike iz Grebenca

Određen pritvor od 30 dana maloletnim G.K i Lj.S. iz Grebenca kod Bele crkve, zbog sumnje da su izvršili teško ubistvo. Ubijeni G.L. sahranjen na seoskom groblju.

Istražni sudija u Pančevu Stanka Simonović odredila je pritvor od 30 dana maloletnim G.K. i Lj.S. iz Grebenca kod Bele crkve zbog sumnje da su izvršili teško ubistvo.

Oni se sumnjiče da su 14-godišnjeg G.L. iz Grebenca ubili motkama.

Meštani tog sela juče su pronašli beživotno telo dečaka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u njivi i o tome obavestili policiju.

Ubijeni dečak je, prema rečima meštana Grebenca, bio dobro i poslušno dete iz siromašne porodice koja živi u kući bez struje.

Dečak je danas sahranjen na seoskom groblju.

Simonović je izjavila da se "maloletnici stari 16 i 15 godina terete za krivično delo teško ubistvo deteta, odnosno osobe mlađe od 14 godina".

"Njihove izjave, sa krivičnom prijavom, prosleđene su tužiocu za maloletnike. Očekujem zahtev za pokretanje pripremnog postupka", izjavila je sudija Stanka Simonović, prenosi Tanjug.

Simonović je, takođe, navela da zbog tajnosti maloletničkog postupka ne može da kaže šta su osumnjičeni rekli u izjavama o zločinu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.