Pritvor policajcima posle saslušanja o Potočarima

Izvor: B92, 02.Jan.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor policajcima posle saslušanja o Potočarima

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici pripadnika MUP-a Srbije V.T. i M. D.

Oni se sumnjiče za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je napadnut.

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor osumnjičenima zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je Tanjugu uportparol suda Bojana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stanković.

Oni su prethodno saslušani u Višem javnom tužilaštvu koje će sprovesti istragu protiv njih.

Regionalni mediji su preneli da su privedeni V.T. i M.D. koji su ranije radili u Upravi kriminalističke policije u Odeljenju za opservaciju i dokumentovanje.

V. T. je, kako su preneli mediji, prekinut radni odnos u disciplinskom postupku pre nekoliko meseci, dok Dumanović i dalje radi u PU Pančevo.

V.T. i M.D. u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra su naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naredjenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. jula. 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera, preneli su mediji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.