Pritvor do tri meseca za pripadnike auto mafije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor do tri meseca za pripadnike auto mafije

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do tri meseca za 11 osumnjičenih za krađe automobila u Beogradu i Nišu, njihovo rasturanje u delove i dalju prodaju krajnjim kupcima, dok se 12. osumnjičeni već nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog postupka.

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je osumnjičenima odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogli da ponove krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je u utorak pokrenulo istragu protiv svih 12 osumnjičenih za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teška krađa.

Istraga je pokrenuta protiv Miroslava Jevtovića, Gorana Jevtovića, Ivana Vranića, Ivana Grbića, Nenada Jevtovića, Marka Jevtovića, Radovana Sretenovića, Gorana Paunovića, Bobana Paunovića, Blagomira Jevtovića i Gorana Ćurčića, kao i još jednog osumnjičenog.

Sumnja se da su oni kao organizovana kriminalna grupa od 30. aprila do 24. decembra bavili krađom automobila u Beogradu i Nišu i potom ih rasturali u delove radi dalje prodaje.

Za sada se sumnja da su tako ukrali 33 automobila srednje i visoke klase (škode, volksvagen i fiat), koje su u nekoliko garaža na području sela Mojsinje u okolini Čačka, rasturali u delove i prodavali na svojim auto otpadima, prodavnicama auto delova i auto servisima, navelo je tužilaštvo.

Akcija hapšenja osumnjičenih sprovedena je u saradnji tužilaštva za organizovani kriminal, BIA i SBPOK.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.