Pritvor Rodiću i Kačareviću

Izvor: S media, 28.Okt.2009, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor Rodiću i Kačareviću

Vlasniku dnevnih listova "Glas javnosti" i "Kurir" Radisavu Rodiću i bivšem i glavnom uredniku i direktoru "Glasa javnosti" Slavoljubu Kačareviću određen pritvor od 48 sati.

Rodićev advokat Sava Anđelković potvrdio je za Radio S da je njegovom klijentu određen pritvor od 48 sati.

Anđelković je Radiju S rekao da je sinoć u toku informativnog razgovora, Rodiću pozlilo, nakon čega je policija pozvala Hitnu pomoć.



>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
-Lekari su utvrdili da je Rodić fizički i psihički nesposoban za odbranu, pa je policija prekinula ispitivanje i odlučila da ga uputi u bolnicu u Bačvanskoj ulici pri Kazneno popravnom domu, rekao nam je Rodićev advokat.

On kaže da je angažovan spoljašnji internista za srce, ali niko od branilaca nije imao komunikaciju sa njim i sve je odloženo do daljnjeg. Anđelković je potvrdio da u skladu sa zakonom sutra u 19 časova ističe rok za policijsko zadržavanje.

-Odbrana će tražiti da se Rodić uputi u specijalizovanu ustanovu na lečenje i da se ne pojavljuje pred sudom dok ne ozdravi, kaže Anđelković.

Advokat nam je takođe objasnio da se Rodić ustvari ne tereti za izbegavanje plaćanja poreza na promet u iznosu od 203 miliona dinara, kako je "objavio portparol republičkog tužioca Tomo Zorić". Kako je precizirao, Rodića i direktora Kačarevića privode zbog toga što su od izvesne banke podigli kredit, koji nije vraćen, a preduzeće je otišlo u stečaj.

Tata je "čist u svemu"

Rodićev sin, Aleksandar Rodić je u toku dana na konferenciji za novinare poručio da je njegov otac čist u svemu što je radio, a kako je rekao, ti listovi će biti još oštriji i nastaviti da obaveštavaju javnost o kriminalnim radnjama političara.

"Ne bojimo se, objavljivaćemo i ono što nismo hteli zbog interesa države. Sve ćemo da objasnimo narodu. Političari se plaše jedino javnosti i zato su hteli da nas stave pod kontrolu i da nas ugase", rekao je Rodić na konferenciji za novinare.

Tužilaštvo je podnelo sredinom septembra zahtev sudu za sprovodjenje istrage protiv Rodića zbog sumnje da je utajio porez i i oštetio državu za više od 203 miliona dinara.

Tužilaštvo je zatražilo istragu protiv Rodića na osnovu krivične prijave koju je podnela Poreska policija.

Kačarević u pritvoru

I bivšem glavnom uredniku i direktoru dnevnog lista "Glas javnosti" Slavoljubu Kačareviću određena je mera policijskog zadržavanja od 48 sati, izjavio je Tanjugu njegov advokat Miodrag Vuković.

Kako je Radio S saznao danas u MUP-u Srbije, Kačarević je rano jutros priveden na informativni razgovor u policiju.

J.K.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.