Priština, pritvor za Slobodana Gavrića

Izvor: RTS, 27.Dec.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština, pritvor za Slobodana Gavrića

Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je 30 dana pritvora Slobodanu Gavriću, u čijem je automobilu nađeno 13 kilograma eksploziva.
Predsednik Osnovnog suda u Prištini Hamdi Ibrahimi izjavio je da je Slobodan Gavrić koji je pritvoren zbog posedovanja velike količine eksploziva, rekao da je eksploziv želeo da proda, a ne da ga upotrebi za teroristički napad, prenosi Beta.

U zahtevu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Specijalnog tužilaštva Kosova da se Slobodanu Gavriću odredi pritvor, navodi se da je policija Kosova imala tačne podatke o količini eksploziva koju je uhapšeni imao u svom automobilu.
"Slobodan Gavrić, državljanin Srbije, otac dvoje dece, radnik Ministarstva poljoprivrede, po profesiji veterinar, sumnjiči se da je izvršio krivično delo priprema terorističkih akata ili dela protiv stavnog poretka i bezbednosti Kosova, kao i za uvoz, izvoz, transport, posredovanje ili neovlašćenu prodaju eksplozivnih sredstava", piše u zahtevu za određivanja pritvora.
U zahtevu u koji je imao uvida portal Kallxo.com, navodi se da je 25. decembra policija Kosova dobila informacije da će Gavrić doći na Kosovo vozilom "reno klio" beogradskih registarskih oznaka, i da će u vozilu biti deset kilograma eksploziva.
Informacije su ukazivale da će se Gavrić uputiti u prištinski Hotel "Grand", ali nije bilo nagoveštaja o "mogućoj meti eventualnog napada".
Pošto su policajci zaustavili Gavrića, a policijski pas nije našao eksploziv, upotrebljen je elektronski skener Ambasade SAD u Prištini. Eksploziv je tako nađen i zaključeno je da je to jak vojni plastični eksploziv RDX, ukupne težine 12,2 kilograma.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PR: Pritvor Srbinu sa eksplozivom

Izvor: B92, 27.Dec.2014

Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je danas 30 dana pritvora Slobodanu Gavriću, u čijem je automobilu nađeno 13 kilograma eksploziva...Odluku o određivanju pritvora je za prištinske medije potvrdio Muhamet Humoli, Gavrićev advokat po službenoj dužnosti...Državljanin Srbije Slobodan Gavrić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.