Priština i Skoplje uskladili promet meda, krompira i ribe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština i Skoplje uskladili promet meda, krompira i ribe

Prištinsko ministarstvo trgovine i industrije danas je donelo odluku o ukidanju poreza na uvoz prirodnog meda i krompira iz Severne Makedonije koje je uvelo 16. avgusta ove godine, piše portal lajmi.net.

"Danas je ukinuta taksa i kako je rekao resorni ministar Endrit Šalja ova odluka je doneta nakon sporazuma sa Severnom Makedonijom da se ukloni zabrana uvoza prodaje ribe sa teritorije KiM i uvoza žive ribe namenjene uzgajanju ili punjenju ribnjaka sitnom ribom poreklom sa KiM", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopšteno je iz ministarstva.

Sa druge strane, Severna Makedonija ponovo je omogućila uvoz mlade ribe i ikre sa teritorije KiM.

Na konferenciji za medije u makedonskoj vladi, ministar ekonomije u toj zemlji Krešnik Bekteši rekao je da neće biti kompromisa i ustupaka kada je reč o standardima koje treba da ispunjavaju izvoznici.

Kako je on naveo, Severna Makedonije nije pretrpela nikakvu štetu zbog zabrane izvoza makedonskog meda i krompira na KiM koja je bila uvedena sa prištinske strane pre mesec dana.

Prethodno je makedonska vlada zabranila uvoz mlade ribe i ikre sa teritorije KiM zbog neispunjavanja standarda kontrola kvaliteta i ispravnosti robe na kosovskoj strani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Priština ukinula takse na uvoz makedonskog meda i krompira

Izvor: RTS, 05.Sep.2019

Kosovsko ministarstvo trgovine i industrije donelo je odluku o ukidanju poreza na uvoz prirodnog meda i krompira iz Severne Makedonije koje je uvelo 16. avgusta ove godine, piše portal "Ljajmi". . Odluka je doneta nakon sporazuma...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.