Priština: Ne odustajemo od severa Kosmeta

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2010, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Ne odustajemo od severa Kosmeta

Privremeni ministar policije Kosova i Metohije Bajram Redžepi izjavio je da je Vlada Kosmeta odlučna da nastavi primenu svog plana za sever južne srpske pokrajine, uprkos porastu tenzija posle tragičnih događaja, ističući "da će tako biti i pored opstrukcije i direktiva iz Beograda da se spreči implementacija severa Kosmeta u centralne funkcije Kosovske vlade i države Kosovo”.

"Ni u kom slučaju nas protest neće zaustaviti. Odobravamo proteste, ali bez nasilja. Osuđujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tragičnu pogibiju lekara, ali i povredu poslanika Skupštine i kvalifikujemo to kao neprihvatljiv čin, ali Kancelarija za civilna pitanja (u Bošnjačkoj mahali) nastaviće sa radom i neće biti zatvorena”, rekao je Redžepi za "Politiku".

"Znamo da brojne političke organizacije, ali i Srbi opstruišu da se prošire funkcije vlade Kosmeta, ali decidno tvrdim da će ova Kancelarija, ali i ostale funkcije naše države na severu, funkcionisati”, dodao je on.

Upitan da li očekuje eventualnu eskalaciju nasilja, s obzirom na terorističke napade u Kosovskoj Mitrovici, Redžepi odgovara da su mogući manji protesti, ali misli da neće biti incidenata.

On je napomenuo da su Kfor, Euleks i KPS tu da spreče incidente, ali i da omoguće da se "srpski deo Kosovske Mitrovice i sever implementiraju u institucije Kosmeta”.

Predstavnici Srba kažu, međutim, da neće prihvatiti integraciju severa Pokrajine.

"Oštro i dalje osuđujem Euleks policiju, jer se prethodnih dana stavila na stranu albanske zajednice i nije obezbedila mir i sigurnost na severu Mitrovice, dozvolivši da se kancelarija otvori", rekao je načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

Naš stav je jasan, istakao je Nedeljković, a to je da nećemo prihvatiti integrisanje severa u samozvane institucije Prištine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Redžepi: Neće nas zaustaviti jedan protest

Izvor: S media, 06.Jul.2010

Ministar policije Kosova Bajram Redžepi izjavio je da je Vlada Kosova odlučna da nastavi primenu svog plana za sever Kosova. ..Ministar policije Kosova Bajram Redžepi izjavio je da je Vlada Kosova odlučna da nastavi primenu svog plana za sever Kosova, uprkos porastu tenzija posle tragičnih događaja,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.