Priština: Alpinisti oskrnavili srpski hram

Izvor: B92, 14.Apr.2016, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: "Alpinisti" oskrnavili srpski hram

Priština -- Prištinski portal "Indeksonlajn" objavio je fotografije penjanja dvojice mladića na još nezavršenom pravoslavnom hramu, prenosi RTS.

Prištinski medij je naveo da se radi o "alpinističkom izazovu, do vrha pravoslavne crkve u Prištini".

Dva nepoznata mladića popela su se do najviše kupole pravoslavnog hrama Hrista Spasa u Prištini.

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović najoštrije je osudio ovo, još jedno u nizu mnogobrojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skrnavljenja koja su se dogodila na još nezavršenom hramu Hrista Spasa u Prištini.

"Nakon mnogobrojnih skrnavljenja, pretvaranja hrama u javni toalet, boravka beskućnika, snimanja neprikladnih spotova, hram Hrista Spasa je opet na meti onih koji ne poštuju svetinje. Dva muškarca koja su se popela do vrha crkve, ne poštujući ni crkvu, ni pravoslavne vernike, teško da poštuju i svoju veru", rekao je Stojanović u reagovanju.

Od nadležnih je zatražio da utvrde ko su ta dva mladića koji su se drznuli da u vreme časnog posta pred jedan od najvećih srpskih praznika, počine ovako nešto i da li se radi o istim ljudima koji su se na isti ovaj hram popeli pre nešto manje od godinu dana.

Stojanović je još jednom ponovio da se hram Hrista Spasa u Prištini mora obezbediti i da se počinioci moraju kazniti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Priština: "Alpinisti" oskrnavili srpski hram

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2016

PRIŠTINA - Prištinski portal "Indeksonlajn" objavio je fotografije penjanja dvojice mladića na još nezavršenom pravoslavnom hramu, prenosi RTS...Prištinski medij je naveo da se radi o "alpinističkom izazovu, do vrha pravoslavne crkve u Prištini"...Dva nepoznata mladića popela su se do najviše...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.