Prisilna hospitalizacija Ruskinje koja je pobegla iz izolacije zbog koronavirusa

Izvor: B92, 17.Feb.2020, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prisilna hospitalizacija Ruskinje koja je pobegla iz izolacije zbog koronavirusa

Sud u Sankt Peterburgu naredio je danas prisilnu hospitalizaciju ruske državljanke koja je pobegla iz izolacije.

Ženi je izolacija bila određena nakon boravka u Kini, u jeku epidemije virusa korona.

Lokalna televizija prenela je snimke Ale Iline koju sudski izvršitelji prate do ambulantnih kola nedaleko od suda.

Ova 33-godišnja Ruskinja bila je hospitalizovana 4. februara u Sankt Peterburgu pošto se žalila na bol u grlu po povratku sa odmora u Kini. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Trećeg dana izolacije, žena je obila elektronsku bravu na vratima bolničke sobe u kojoj je boravila, a detalje svog bekstva objavila je na Instragramu.

Uprava bolnice podnela je tužbu protiv Ale Iline, zahtevajući da prisilno bude vraćena u izolaciju.

U Rusiji je dvoje obolelih od novog virusa prošle nedelje pušteno iz bolnice i od tada nisu prijavljeni novi slučajevi zaraze. Jedan od dvoje obolelih je kineski državljanin.

Ruske vlasti su preduzele drastičme mere prevencije kako bi sprečile širenje virusa od kojeg je do danas u svetu umrlo više od 1.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud odredio prisilnu hospitalizaciju Ruskinje koja je pobegla iz izolacije

Izvor: Beta, 17.Feb.2020

Sud u Sankt Peterburgu naredio je danas prisilnu hospitalizaciju ruske državljanke koja je pobegla iz izolacije.Ženi je izolacija bila odredjena nakon boravka u Kini, u jeku epidemije virusa korona.Lokalna televizija prenela je snimke Ale Iline koju sudski izvršitelji prate do ambulantnih kola nedaleko...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.