Prisebnost konobara spasila goste Lazinog teleta

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2012, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prisebnost konobara spasila goste "Lazinog teleta"

Zahvaljujući pravovremenoj reakciji, opremljenosti i dobroj pripremljenosti zaposlenih u pabu "Lazino tele" izbegnuta je treća velika tragedija u Novom Sadu, kaže za 021 komandir Vatrogasne brigade Dragoslav Klisura.

 Lazino tele preživelo (foto ilustracija)

 

Prema njegovim rečima, lokal je bio opremljen hidrantom, a konobari su unapred imali podeljena zaduženja u slučaju požara.

 

"Odmah su pozvali Vatrogasnu brigadu, evakuisali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << goste i postavili svoj hidrant pomoću koga su sami pokušali ga ugase vatru. Očigledno je da su imali unapred podeljene zadatke, budući da su imali tri grupe – jedne koji su stajali napolju i sprečavali goste da se vrate u lokal, druge koji su unutra vršili pretragu, i treće koji su gasili požar", kaže on.

 

Klisura dodaje da vatrogasci nisu mogli da priđu samom objektu, jer su na početku Ulice Laze Telečkog bile postavljene mašine za građevinske radove na jednoj kući. Komandir novosadskih vatrogasaca kaže da su zbog toga morali da se parkiraju u Miletićevoj, odakle su kroz uličicu Mite Ružića došli do "Teleta" i ugasili požar.

 

"Dobro poznajemo tu ulicu, i krenuli smo sa uobičajene strane, preko Trifkovićevog trga, gde znamo da samo treba da skinemo dva stubića i uđemo u Laze Telečkog. Međutim, primetili smo suženje zbog građevinskih radova zbog kojih naše vozilo nije moglo da prođe, te smo morali da idemo okolo", kaže Klisura za Novosadski informativni portal.

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jutros je zatražio hitan izveštaj svih nadležnih inspekcija o nadzoru ovog lokala. Prema njegovim rečima, prve informacije pokazuju da je ovaj lokal "imao upotrebnu dozvolu i prateću dokumentaciju, kao i ostali lokali u toj ulici".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.