Pripremno ročište Gucatiju i Haradinaju 1. i 2. septembra

Izvor: B92, 22.Jul.2021, 13:46

Pripremno ročište Gucatiju i Haradinaju 1. i 2. septembra

Pripremno ročište pred početak suđenja predsedniku i potpredsedniku Udruženja veterana tzv. OVK Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju biće 1. i 2. septembra.

Oni su optuženima za zastrašivanje svedoka pred sudskim većem Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu.

U odluci tročlanog sudskog veća, povodom priprema za suđenje, tužilaštvu i odbrani optuženih dati su nalozi koje treba da ispune do 23. avgusta, odnosno do 27. avgusta. Tužilaštvu je sud >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naložio da mu do 23. avgusta podnese zahteve za zaštitne mere za svoje svedoke i da pojasni šta podrazumeva pod pojmom "svedok", a odbrani da na to odgovori do 27. avgusta ili usmeno na zakazanom ročištu.

Odbrana listu svojih predloženih svedoka treba da podnese sudu do 27. avgusta. Ostali nalozi tiču se prevoda i dodatnih podnesaka u okviru prirpema za suđenje. Tročlanim sudskim većem predsedavaće sudija Čarls Smit III, a pored njega u vehcu će biti i sudije Kristof Bart i Ženel Metro, dok je za rezervnog sudiju imenovan Fergal Gajinor, objavljeno je na sajtu Specijalizovanih veća Kosova.

Gucatiju i Haradinaju će početak suđenja biti naknadno zakazan. Prvo koje će početi pred ovim sudom je suđenje Saljihu Mustafi zakazano za 15. septembar. Gucati i Haradinaj su u pritvoru u Hagu od hapšenja 25. septembra 2020. na Kosovu. Optuženi su za nepostovanje suda, ometanje postupaka i rada tužilaštva obelodanjivanjem identiteta svedoka u procesima koji se vode tom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.