Pripadnik ruske opozicije ubio se u Amsterdamu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2013, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnik ruske opozicije ubio se u Amsterdamu

MOSKVA -

Pripadnik ruske opozicije Aleksandar Dolmatov, član neregistrirane stranke "Druga Rusija", ubio se u izbegličkom centru u Amsterdamu u noći između srede na četvrtak, saopštilo je udruženje ruskih advokata za ljudska prava.

On je zatražio politički azil u Holandiji nakon učešća u demonstracijama protiv ruskog režima u maju prošle godine.

Dolmatovu nije odobren politički azil u Holandiji, ali je uskoro trebalo da se razmatra njegova žalba. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Sada se upravo rasvetljavaju okolnosti. Ovo je tužan i delikatan slučaj", izjavio je za agenciju Interfaks lider stranke, pisac Eduard Limonov.

Dolmatov je pobegao iz Rusije nakon što je bio uhapšen 6. maja za vreme demonstracija koje su organizirovane uoči polaganja zakletve novoizabranog predsednika Vladimira Putina.

On je bio oslobođen, ali se plašio da će opet biti uhapšen i optužen, jer je već dvadesetak osoba bilo optuženo za učestvovanje u neredima, navodi agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ubio se ruski opozicionar koji je tražio azil u Holandiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jan.2013

Jedan ruski opozicionar koji je zatražio politički azil u Holandiji nakon učešća u demonstracijama protiv ruskog režima u maju prošle godine, ubio se u jednom izbjegličkom centru, saopćilo je u četvrtak jedno rusko advokatsko udruženje. Aleksandar Dolmatov, član neregistrirane stranke "Druga...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.