Pripadnik interventne jedinice MUP-a osuđen na 9 godina zatvora zbog ubistva kolege

Izvor: Prva.rs, 10.Apr.2014, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnik interventne jedinice MUP-a osuđen na 9 godina zatvora zbog ubistva kolege

Ristić je osuđen jer je, u noći između 6. i 7. oktobra prošle godine u "Tapas baru", u Ulici Laze Telečkog, hicem iz službenog pištolja ubio svog kolegu Aleksandra Simića (31).
Na završetku glavnog pretresa u novosadskom Višem sudu, okrivljeni Ristić izvinjavao se porodici svog prijatelja kog je ubio, igrajući se pištoljem, dok je bio van dužnosti. 

Ubijeni Aleksandar Simić je u "Tapas baru" bio angažovan kao obezbeđenje, a Ristić je to veče, neposredno pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << tragedije, došao u klub. Bio je van dužnosti i u blago alkoholisanom stanju. 

"U šali" je izvadio iz pojasa službeni pištolj CZ 99 i vitlao njime. Nekoliko sekundi posle toga začuo se pucanj, a Simić se okrvavljen srušio na pod. Metak ga je pogodio u glavu u predelu usta, a izašao je na potiljak. Umro je na licu mesta. 

Ristić je pokušao da mu pomogne, a onda je uzeo pištolj i pokušao da se ubije, u čemu ga je sprečio treći kolega, koji je bio s njim u klubu.

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Devet godina zatvora zbog ubistva kolege

Izvor: RTS, 10.Apr.2014

Pripadnik Interventne jedinice Miodrag Ristić osuđen je pred Višim sudom u Novom Sadu na devet godina zatvora, jer je iz službenog pištolja ubio kolegu Aleksandra Simića...Ubistvo se dogodilo u noći između 6. i 7. oktobra prošle godine u kafiću "Tapas bar" u centru Novog Sada...Tokom glavnog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.