Pripadnici MUP-a u tri dana izveli 317 evakuacija i spasavanja

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 13:14

Pripadnici MUP-a u tri dana izveli 317 evakuacija i spasavanja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, imali su 821 intervenciju i 317 evakuacija i spasavanja u protekla tri dana.

To je izjavio danas ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić u Jagodini, tokom obilaska poplavljene industrijske zone.

"U protekla tri dana je neprekidno angažovano 1.817 naših pripadnika. Nažalost, radili smo i na prevenciji. Tri dana pre ovih velikih padavina naši pripadnici su pokušali, tamo gde imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << indicija da će da dodje do poplavnog talasa, da upozore stanovništvo i sve industrijske zone. Neki to upozorenje ne shvataju ozbiljno, rekao je ministar.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, Gašić se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije na ogromnom trudu, koji su neprekidno sa gradjanima širom Srbije.

"Pedeset šest vanrednih situacija, to je jako puno. Mnogo kiše je palo, preko 100 litara ovde u proteklih 48 sati. Radićemo na prevenciji da možemo da zaštitimo i fabrike i stanovništvo, zgrade, kao i useve, poljoprivredna dobra, poručio je ministar.

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović je zahvalio ministru Gašiću na dolasku i istakao značaj njegove podrške na saniranju štete nastale u poslednjih 20 dana, ističe se u saopštenju.

"Mi smo uz pomoć MUP-a, Sektora za vanredne situacije, Crvenog krsta i preduzeća Srbijavode uspeli da odbranimo grad u najvećim delovima. Imamo štete u jednom delu. Ekipe će i dalje biti na terenu, vanredna situacija je u toku, pomažemo gradjanima, preduzimamo mere da otklonimo štete u narednom periodu, istakao je Stevanović.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Jagodini Saša Ignjatović rekao je da je u Pomoravskom okrugu proglašena vanredna situacija u Gradu Jagodini i svim ostalim opštinama, kao i da se saniraju posledice poplava.

"Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Gradskog štaba trenutno na lokaciji nove industrijske zone vrše crpljenje vode iz ovog poplavljenog područja. Imali smo dosta intervencija, 25 spasenih lica samo u ovom talasu od 15. juna. Evakuisali smo ugrožena lica iz sela Trnava, u naselju Železnički most, prethodno u Dragoševcu, svuda smo na terenu gde je potrebno", poručio je Ignjatović.

Kako je istakao, najbitnije je da nema stradalih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pripadnici MUP-a Srbije zbog poplava u tri dana izveli 821 intervenciju i 317 evakuacija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jun.2023

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić obišao je 18. juna poplavljenu industrijsku zonu u Jagodini i tom prilikom izjavio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova(MUP), Sektora za vanredne situacije u prethodna tri dana imali 821 intervenciju i 317 evakuacija. Pripadnici MUP-a,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.