Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije opremljeni najmodernijom opremom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020, 13:56

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije opremljeni najmodernijom opremom

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije neprekidno se obučavaju. Ne prođe ni jedan dan, a da oni ne izvode određenu formu obuke. Zahvaljujući velikim ulaganjima u našu vojsku, zahvaljujući velikim ulaganjima u 72. brigadu za specijalne operacije, mogli smo danas da izvedemo ovu vežbu. Za ovu vežbu morali ste da imate helikopter, kao i nove konopce, odgovarajuću opremu, ali i ronilačku opremu za ronioce koji su iskakali iz helikoptera, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vulin koji je obišao obuku pripadnika 72. brigade za specijalne operacije u rejonu prevodnice Kajtasovo, gde su izveli desant ronilaca iz helikoptera na vodenu površinu, desant iz čamaca pri punoj brzini i vertikalni manevar primenom tehnike brzog spuštanja.

Govoreći o značaju opreme, ministar odbrane je podsetio da su prošle decenije od kako smo kupovali ne samo novo, nego i najmodernije.

"Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije su opremljeni najmodernijom opremom i ne zaostaju ni malo za njihovim kolegama u svetu. Uvek smo imali najbolje ljude, a red je da naši najbolji ljudi imaju najbolju opremu", poručio je ministar Vulin.

Kako je istakao komandant Bataljona za specijalne operacije "Grifoni" potpukovnik Dragan Kužet danas je prikazana obuka "izvođenje diverzije" kroz tri tačke.

"Prikazani su desant ronilaca na vodenu površinu iz helikoptera, desant ronilaca na vodenu prepreku iz čamaca pri punoj brzini i desant pripadnika Bataljona za specijalne operacije "Grifoni" primenom tehnike brzog spuštanja "fast rope". Sve akcije specijalnih jedinica zasnivaju se na dva posebna efekta koja želimo da postignemo - iznenađenje i tajnost. Uz to postižemo još jedan efekat - pripadnike timova ubacujemo na najbrži i najefektniji mogući način i tako sprečavamo izloženost pripadnika, povećavamo tajnost, a time i iznenađenje. Sve to radimo do automatizma pod parolom "što više znoja u miru, manje krvi u ratu"", rekao je potpukovnik Kužet i poručio građanima Srbije da budu bezbedni, da je vojska dobro obučena, posebno pripadnici 72. brigade za specijalne operacije i bataljona "Grifoni" te dodao da će svaki zadatak koji pred njih postave biti sigurno realizovan.

Na lokaciji prevodnice Kajtasovo, pripadnici Bataljona za specijalne operacije "Grifoni" desant ronilaca iz helikoptera na vodenu površinu i vertikalni manevar primenom tehnike brzog spuštanja izveli su u sadejstvu sa pripadnicima RV i PVO.

Nakon prikaza obuke, ministar Vulin je prisustvovao i prezentaciji veračke i ronilačke opreme kojom su opremljeni pripadnici Bataljona za specijalne operacije "Grifoni".

Današnjem prikazu obuke prisustvovao je i komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Specijalci Vojske Srbije odlično opremljeni i ne zaostaju za svetom"

Izvor: B92, 15.Jul.2020

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije su opremljeni najmodernijom opremom i ne zaostaju ni malo za svojim kolegama u svetu...To je danas rekao ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom obilaska reona obuke u mestu Kajtasovo...On je ocenio da je Vojska Srbije u imala najbolje ljude...

Nastavak na B92...

Vulin obišao obuku pripadnika 72. brigade za specijalne operacije u rejonu prevodnice Kajtasovo

Izvor: Beta Video, 15.Jul.2020

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je obuku pripadnika 72. brigade za specijalne operacije u rejonu prevodnice Kajtasovo, gde su izveli desant ronilaca iz helikoptera na vodenu površinu, desant iz čamaca pri punoj brzini i vertikalni manevar primenom tehnike brzog spuštanja. (pokrivalice)...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Vulin: 72. brigada ima najmoderniju opremu, ne zaostaju za kolegama u svetu VIDEO

Izvor: B92, 15.Jul.2020

Ministar odbrane izjavio je da su pripadnici 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije opremljeni najmodernijom opremom...On je dodao da ne zaostaju ni malo za svojim kolegama u svetu,..Vulin je ocenio da je Vojska Srbije u imala najbolje ljude koji se neprekidno obučavaju i da je red je da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.