Prioriteti ostvareni uprkos krizi

Izvor: RTS, 05.Jul.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioriteti ostvareni uprkos krizi

Vlada Srbije je radila u uslovima svetske ekonomske krize, ali je uspela da u prvih godinu dana rada ostvari dosta zacrtanih prioriteta, ocenila je ministarka pravde Snežana Malović.

Ministarka pravde Snežana Malović ocenila je da je Vlada u prvih godinu dana rada ostvarila dosta od zacrtanih prioriteta, iako je radila u teškim okolnostima i u uslovima svetske ekonomske krize.

"Ministarstvo pravde pristupilo je korenitim promenama i reformskim zahvatima sa ciljem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da pravosuđe učini nezavisnim, efikasnim, odgovornim i transparentnim", rekla je Malovićeva agenciji Beta, povodom prve godišnjice formiranja Vlade Srbije.

Ministarka je istakla da činjenica da je na predlog Ministarstva pravde usvojeno 26 zakona "govori sama za sebe".

Prema njenoj oceni, usvajanje seta antikorupcijskih zakona i paketa pravosudnih zakona bili su veliki izazov i prva suštinska reforma srpskog pravosuđa sa kojom se Ministarstvo "hrabro suočilo, uprkos pretnjama i opstrukcijama".

"Posebno sam zadovoljna što smo uspeli da usvojimo Zakon o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom, čime su se stvorili uslovi da se zada odlučujući udarac organizovanom kriminalu", rekla je ministarka pravde.

Snežana Malović je dodala da je posebna pažnja uložena kako bi se građanima Srbije omogućilo da putuju bez viza i izrazila nadu da će uloženi napori do kraja godine biti krunisani i konačnom odlukom Evropske komisije o viznoj liberalizaciji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.