Princeza Katarina donirala ultrazvučne aparate GAK-u

Izvor: Press, 24.Sep.2015, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princeza Katarina donirala ultrazvučne aparate GAK-u

Princeza Katarina Karađorđević posetila je danas Ginekološko-akušersku kliniku u Beogradu i toj zdravstvenoj uručila donaciju u vidu dva ultrazvučna aparata kompanije "Dženeral elektrik" u vrednosti od 64.000 evra.
Foto:Tanjug
BEOGRAD - Princeza Katarina Karađorđević posetila je danas Ginekološko-akušersku kliniku u Beogradu i toj zdravstvenoj uručila donaciju u vidu dva ultrazvučna aparata >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kompanije "Dženeral elektrik" u vrednosti od 64.000 evra. 
Donacija je omogućena kroz bespovratnu pomoć koju je fondacija Princeze Katarine dobila od Stavros Niarhos fondacije iz Amerike, saopšteno je iz Belog dvora. 
Fondacija Stavros S. NIARĆOS je pomagala Fondaciji princeze Katarine kroz različite programe bespovratne pomoći zdravstvu već nekoliko godina. 
Zahvaljući tom programu nabavljen je mobilni mamograf za Klinički centar u Nišu kojim je pregledano više od 100.000 žena za sedam godina. 
Takođe, Fondacija Niarhos je donirala ultrazvučni aparat i radnu stanicu za mobilni mamograf. Vrednost svih ovih donacija je više od 800.000 dolara.
Princeza Katarina kroz svoju humanitarnu fondaciju već godinama pomaže Ginekološko akušersku kliniku u Višegradskoj ulici u Beogradu, a u julu ove godine posetila je tu bolnicu i isporučila klima uređaje koji su bili potrebni za ginekološku ambulantu. 
Osim klima uređaja Fondacija princeze Katarine je GAK-u tada poklonila i dva transportna kreveta sa dušecima, ćebad, jastuke, peškire, posteljinu, sredstva za ličnu higijenu, pelene i vlažne maramice. 
Takođe, u maju je Ginekološko akušerskoj klinici doniran je ultrazvučni aparat sa tri sonde za pregled dojke, pregled tkiva i ginekološki pregled vredan 30.000 evra, dodaje se u saopštenju. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.