Prinčevi nisu došli na Maglič

Izvor: Blic, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prinčevi nisu došli na Maglič

KRALJEVO - U znak sećanja na francusku princezu i srpsku kraljicu Jelenu Anžujsku, proteklog vikenda u Kraljevu, manastiru Žiča i na zidinama srednjovekovnog grada Magliča, održana je tradicionalna kulturno turistička manifestacija „Dani jorgovana".

Kraljevčani i njihovi gosti su na Magliču uživali u zvucima rensansne i etnomuzike. Neki su se ozbiljno naljutili na prinčeve Aleksandra Karađorđevića i Šarla Filipa de Orleana, počasnog princa od Anžuja, koji su se nakratko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pojavili u Žiči, ali ne i na centralnoj svečanosti na Magliču.

Prvi put, na ovoj tardicionalnoj kulturnoj i turističkoj manifestaciji pojavilo se više renesansnih i etnogrupa.

- Ansambl „Renesans" je naš stari prijatelj, a želja nam je da se u Magliču već naredne godine čuju zvuci grupa iz drugih gradova Srbije i Francuske - kaže Milan Glišović, idejni tvorac ove manifestacije.

Uz zvuke „Renesansa" gosti „Dana jorgovana" mogli su da uživaju i u izvođenjima Ljube Manasijevića, Svetlane Stević, gajdaša i guslara.

- Ova manifestacija je dokaz da su veze Srbije i Francuske duboke i da su se kroz vekove potvrdile u prijateljskim odnosima - rekao je gospodin Bernoa Šnajder koji je kao izaslanik ambasadora Francuske u Beogradu bio gost Kraljeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.