Izvor: Piplmetar.rs, 10.Mar.2024, 15:31

Princes krofne koje svakome uspevaju: Nataša Pavlović otkriva jednostavan način kako da spremite ovu ukusnu poslasticu (recept)

Princes krofne po receptu Nataše Pavlović savršene su
Nataša Pavlović, voditeljka i autorka jedne od najgledanijih emisija “Praktična žena” podelila je recept za ukusne princes krofne koje će vam se sigurno dopasti. Iako je Francuska zvanično poreklo princes krofni, one su ubrzo postale hit u celom svetu. Princes krofne, hrskave spolja i pune kremastog fila od vanile zvuči kao savršen lagani desert, a Natašin recept za ovu neodoljivu poslasticu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << uspeva čak i onima koji nisu toliko vešti za šporetom.
Praktična žena/Youtube pritnscreen

Fil
– 1 l mleka
– 5 žumanaca i 1 celo jaje
– 150 g gustina
– 200 g šećera
– ekstrakt vanile (ili 3 vanil šećera ili štapić vanile)
– 125 g maslaca
Pročitajte Sličnost sa Harisom ipak postoji – Zbog ovog milionera Melina je napustila muža i dom Priprema fila
900 ml mleka staviti da provri. U drugoj činiji pomešati ostatak od 100 ml mleka sa ostalim sastojcima i umutiti. Kad mleko provri, sipati ga lagano u žutu smesu i mutiti sve vreme.
Na kraju sve preliti nazad u šerpu gde se mleko kuvalo i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne u krem (na tihoj vatri da ne zagori). Prekriti i ostaviti da se ohladi. Potom mikserom umešati maslac (sobne temperature).
Testo
– 250 ml vode
– 125 ml ulja
– malo soli
– 2 kašike šećera
– 150 g brašna
– 5 jaja
Praktična žena/Youtube printscreen

Ovako se pripremaju princes krofne po receptu Nataše Pavlović Ulje i vodu sa šećerom i soli staviti da provri pa dodati brašno i mešati dok se ne sjedini i ne postane kompaktno testo. Skloniti sa vatre pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti.
Kada je lepo sjedinjeno na pleh vaditi korpice, špricom ili kašikama. U zagrejanoj rerni peći na 180 stepeni oko 35 minuta (40 ako je slabija rerna), dok ne porumene. Rernu ne otvarati tokom pečenja.
Još recepata poznatih pročitajte OVDE  Princes krofne po receptu Nataše Pavlović je potrebno preseći na pola kada se prohlade. Filovati kremom (špricom ili kašikom). Posuti šećerom u prahu. Ko voli može preko žutog vanil-krema da stavi slatku pavlaku ili šlag, a odozgo kapice da prelije čokoladom.
AUTOR: Svet
IZVOR: Gloria
FOTO: ata images, youtube printscreen




Pročitajte i… Opširnije
Izvor: svet-scandal.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.