Princ Vilijam želi na ratište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Vilijam želi na ratište

LONDON - Britanski princ Vilijam izjavio je da je spreman da ode na front da se bori za svoju zemlju, po ugledu na svog brata Harija koji je proveo deset nedelja na ratištu u Avganistanu.

Stariji sin prestolonaslednika, princa Čarlsa, je ovo rekao dok su on i brat pozirali fotografima tokom intervjua u kome su govorili o karijeri u vojsci.

Vilijam (26) trenutno privodi kraju obuku pilota u Kraljevskom ratnom vazduhoplovstvu (RAF) za operacije spašavanja, dok je Hari >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (24) na obuci pilota helikoptera u istom rodu vojske.

Kao četvrti u nizu nasledstva britanskog prestola, Vilijam ne može biti poslat na ratište ali je na pitanje šta o tome misli odgovorio: "S kim god da sam o tome razgovarao rečeno mi je da ne mogu. Ali se ja i dalje nadam da će to jednog dana biti moguće".

Mladi princ je izjavio da ne želi da bude mažen i pažen.

"Smatram, da je za mene, kao budućeg komandanta vojnih snaga, važno da imam kredibilitet i obavljam posao za koji sam se obučavao najbolje što znam. To je sve što želim. Zadatak traganja i spašavanja je očigledno nešto drugačiji od odlaska u Avganistan ali je ipak važan posao", objasnio je Vilijam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.