Princ Čarls gradi eko naselje u Indiji

Izvor: Blic, 12.Jan.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Čarls gradi eko naselje u Indiji

Inspirisan filmom “Milioner iz blata” britanski princ Čarls je odlučio da na 25 hektara zemlje, na kojoj nema apsolutno ničega, sagradi eko naselje za najsiromašnije Induse.

Trenutno su u opticaju lokacije na perfieriji Kalkute i Bangalora, a izgradnju je na sebe preuzela jedna od glavnih dobrotvornih fondacija princa Čarlsa.

Sam princ Čarls je nekoliko puta bio u Indiji i oduševljen je ovom zemljom, a etno naselje to jest "utopija” će izgledati kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i prinčevo naselje u Dorsetu, a sa izgradnjom će se krenuti na jesen.

Plan izgradnje predviđa da ovo naselje može da obezbedi socijalne stanove za siromašne radnike baš kao što su oni koji su prikazani u filmu "Milioner iz blata”.

To znači dom za više od 15.000 Indusa, a u njemu će se nalaziti škole, radnje i drugi objekti.

Projekat, takođe, predviđa i nekoliko eko prijateljskih dodataka za kuće, kao što su na primer krovovi koji će sakupljati kišnicu, čime će uvek biti dovoljno vode za tuširanje, pranje i za kupatila.

Reciklirana voda će se koristiti i za navodnjavanje biljaka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.