Izvor: B92, 23.Jan.2008, 04:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Čarls govorio putem holograma

Beograd -- Razvoj tehnologije omogućiće da se pojavite na nekom događaju, a da stavrno niste prisutni, kao što je to učinio princ Čarls.

Britanski princ Čarls govorio je na na otvaranju samita o svetskoj budućnosti u energetici u Abu Dabiu, ali nije bio prisutan. Prisutni su mogli da ga čuju, zahvaljujući 3D holografskoj projekciji koja je trajala 5 minuta. Hologram je izmislila "Mjužn sistem".

"Ideja da ako stvoriš realno iskustvo između publike i onoga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ko je predstavljen hologramom. Zbog ovoga će biti manje potrebe da se putuje", rekao je Ian O' Conel, direktor kompanije "Mjužn sistem".

Mjužn sistem je korsitila alajner holografsku projekciju, koja zapravo koristi specijalnu foliju koja reflektuje slike visoke rezolucije.

Ovaj izum preporučuje se svim poslovnim ljudima, jer će im omogućiti lakše obavljanje posla.

"Preduzetnici, bi trebalo da slede primer princa Čarlsa, možda nije potreban baš hologram, ali korišćenje kratkih video snimak za konferencije ili održavanje telekonferencija bi trebalo da se organizuje", rekao je Trevin Restorik iz "Global akšn plana".

Razvoj tehnike i tehnologije će pomoći mnogima u poslovnom svetu, ali ovaj izum koristiće svima koji se bave zaštitom životnt sredine, kako bi lakše obavljali svoje dužnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.