Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Avg.2014, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primirje u pojasu Gaze

U pojasu Gaze u sredu se poštuje primirje koje je dan ranije postignuto u Kairu u posrednim pregovorima između Izraela i Palestinaca posle 50 dana sukoba.

Izraelska vojska saopštila je rano jutros da nije bilo kršenja prekida vatre, koji je stupio na snagu u utorak u 19.00 po lokalnom vremenu.

Izraelski mediji prenose da se premijer Benjamin Netanjahu nije konsultovao sa svojim ministrima o prekidu vatre, pošto su se neki članovi njegovog kabineta otvoreno izjasnili za nastavak sukoba.

Od početka rata 8. jula u sukobima poginulo je preko 2.100 Palestinaca i 68 vojnika i civila sa izraelske strane.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

POJAS GAZE: Primirje se poštuje, Abas za trajno rešenje sukoba s Izraelom

Izvor: Kurir, 27.Avg.2014

Izraelska vojska saopštila je jutros da nije bilo kršenja prekida vatre; Predsednik Palestinske uprave obratio se naciji i najavio svoj plan rešenja krize..GAZA/JERUSALIM - U Pojasu Gaze danas se poštuje primirje koje su Izrael i Palestinci postigli uz posredovanje Egipta posle 50 dana sukoba...Izraelska...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.