Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikupljeno 64,5 miliona KM od putarine

SARAJEVO - Na podračunu Jedinstvenog računa UIO ukupno je prikupljeno 64,5 miliona KM posebne putarine za izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju ostalih puteva u BiH.

Prikupljena  sredstva biće raspoređena kada Upravni odbor UIO donese odluku o koeficijentima za raspodjelu ovih sredstava entitetima i Brčko distriktu.

Od 1. februara od kada se primjenjuju Izmjene i dopune Zakona o akcizama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kojima je uvedena posebna putarina u iznosu od 0,25 KM po litri derivata koji se proda na tržištu BiH, ukupno je prikupljeno 64,5 miliona KM (11 miliona KM putarine prikupljene dok je iznosila 0,10 KM i 53,5 miliona KM putarine koja se naplaćuje 0,25 KM po litri).

Kada su usvajane Izmjene i dopune Zakona o akcizama, u istom setu su usvojene i dopune Zakona i sistemu indirektnog oporezivanja i dopune Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda. Na ovaj način je otvoren poseban podračun Jedinstvenog računa UIO kod Centralne banke BiH gdje se prikupljaju sredstva od putarine namijenjene izgradnji autoputeva i izgradnji i rekostrukciji ostalih puteva u BiH. Radi se namijenskim sredstvima koja su i odvojena na poseban podračun Jedinstvenog računa, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Pomenuta sredstva UIO će moći rasporediti entitetima i Brčko distriktu onog trenutka kada Upravni odbor UIO donese posebnu odluku o koeficijentima raspodjele prema korisnicima. Dok se oduka ne usvoji sredstva se ne mogu rasporediti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

UIO: Prikupljeno 64,5 miliona KM putarine

Izvor: Capital.ba, 06.Apr.2018

BANJALUKA – Na podračunu Jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) prikupljeno je ukupno 64,5 miliona KM posebne putarine za izgradnju auto-puteva, te izgradnju i rekonstrukciju ostalih puteva u BiH. Prikupljeni novca biće raspoređena kada Upravni odbor UIO donese odluku o koeficijentima...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.