Prikupljeno 100.000 evra za decu

Izvor: B92, 05.Feb.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikupljeno 100.000 evra za decu

Na donatorskoj večeri za decu prikupljeno oko 100.000 evra u novcu i robi.

Sredstva će otići za pomoć deci u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju "Sremčica"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Alekasandar Vulin reako je da su donatori pokazali da brinu o deci i omladini.

"U vremenu kada imamo malo vremena i za ono do čega nam je najviše stalo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a to su sopstvene porodice, vi ste odvojili svoje vreme da budete ovde", rekao je Vulin donatorima u hotelu "Falkenštajner".

On je istakao da se snaga društva ne meri po tome koliko su uspešni oni najuspešniji, već kako žive najslabiji kojima je pomoć najviše potrebna.

"Uz uspeh ide odgovornost, a uz odgovornost ide i humanost", rekao je Vulin.

Ministar privrede Željko Sertić istakao je da svaki dinar uložen u mališane, kojima je pomoć potrebna, nije samo materijalna vrednost već je više od toga.

"Mnogo je važnija sreća koju ste udahnuli toj deci, jer kada vam se to dete nasmeje ili vas poljubi, videćete koliko je ta sreća velika", rekao je Sertić.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine Tatjana Matić zahvalila se donatorima "što su u izazovnim vremenima dali svoj doprinos".

"Kroz odnos prema slabijima pokazujemo koliko smo zreli i koliko smo ljudski napredovali", rekla je Matićeva.

Domaćin donatorske večere bilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, uz podršku Ministarstva privrede i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a prisustvovali su brojni predstavnici domaćih i stranih kompanija koje posluju u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.