Prikupljanje hrane za one kojima je najpotrebnija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2020, 12:49

Prikupljanje hrane za one kojima je najpotrebnija

Svetski dan hrane i ove godine biće u znaku pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. Zahvaljujući saradnji Banke hrane Beograd i kompaniji Delez Srbija, tokom predstojećeg vikenda građani će imati priliku da se uključe u humanitarnu akciju i doniraju osnovne životne namirnice u Maxi , Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama širom Srbije.

Humanitarna akcija će biti organizovana od 16. do 18. oktobra, a građani koji žele da pomognu moći će da doniraju namirnice u humanitarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kutije postavljene za ovu namenu u prodavnicama u 11 gradova.

Osnovne životne namirnice koje građani budu donirali tokom ova tri dana, biće distribuirane za korisnike 25 humanitarnih organizacija u zemlji.

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) ustanovila je Svetski dan hrane davne 1979. godine. Svake godine na dan njihovog osnivanja, 16. oktobra, više od 150 zemalja ujedinjuje se sa ciljem podizanja svesti o problemima siromaštva i gladi, a u Srbiji se ovaj datum obeležava od 2001. godine.

Prikupljanje hrane će se odvijati na sledećim lokacijama u Vojvodini:

Pančevo, Maxi , Svetog Save 8a, Maxi , Moravska 1

Stara Pazova, Maxi , Karađorđeva 24

Novi Sad, Maxi , Bulevar Cara Lazara 79a - Liman IV , Maxi , Bulevar Jovana Dučića 1a

Zrenjanin,  Bulevar Milutina Milankovića bb

Vrbas, Maxi , Maršala Tita 66

Ruma, Maxi , Glavna 145

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.