Prijemni ispiti za specijalizovane škole tokom vikenda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2011, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijemni ispiti za specijalizovane škole tokom vikenda

BEOGRAD -

Osmaci koji žele da se upišu u umetničke ili škole za učenike sa posebnim sposobnostima, polagaće prijemne ispite od 10. do 12. juna, ali će pre upisa u te škole morati da izađu i na završni ispit, 23. i 24. juna.

U školama za talentovane učenike ima mesta za oko 3 hiljade đaka, a na prijemnom ispitu proveravaju se posebne sposobnosti kandidata neophodne za određenu školu, odnosno profil.

Za upis u filološke gimnazije na prijemnom se polaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poseban test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i književnosti i test iz stranog jezika.

Konačni rezultati prijemnih ispita biće poznati do 17. juna, a svi koji polože taj test rangiraju se prema broju bodova na prijemnom, uspehu iz osnovne škole, broju poena sa završnog ispita i bodova sa takmičenja.

Upis u škole za talente obaviće se 1. do 3. jula, ali pre toga svi osmaci koji žele da nastave školovanje u bilo kojoj srenjoškolskoj ustanovi, pa i u školama za talente, moraju izaći na završni ispit, jedna je od novina uvedena ovogodišnjim konkursom za upis.

Test iz srpskog (maternjeg) jezika polagaće se 23. juna, a narednog dana iz matematike. Jednu od tri kombinacije sa pitanjima i zadacima, izvući će ministar prosvete i nauke ili neko od njegovih saradnika, neposredno pre početka ispita, u direktnom prenosu na RTS-u, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu prosvete i nauke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.