Prijem prvaka i u sremskim školama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2018, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem prvaka i u sremskim školama

Prvog radnog dana u septembru za sve prvake, ali i ostale đake u Sremu počela je nova školska godina, a u velikom broju osnovnih škola organizovan je prijem prvaka uz prigodnu priredbu nešto starijih drugara. U ovoj školskoj godini na teritorijama opština Sremska Mitrovica, Ruma, Inđija i Šid upisano je ukupno 1862 prvaka.

Prvi dan u škoskim klupama svako dete, sigurni smo, doživi na svoj način. Zato smo prvake, kako i dolikuje, pitali da li su uzbuđeni i zašto se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raduju školi?

U šidskoj opštini u prvi razred osnovne škole danas je krenulo 277 đaka prvaka. Svečani prijem upriličen je u svim matičnim školama, a lokalna samouprava je, već po običaju, obezbedila prigodne poklone.

I za osnovce u Inđiji, Opština je kao i ranije bila velikodušna. Đačka torba dobro će doći novim školarcima, a pored toga opština je u toku ovog raspusta finansirala i uređenje škola.

Osnovne škole u Rumi, organizovale su svečani doček prvaka uz pesmu i igru starijih drugara, predstavnici lokalne samuprave obišli su OŠ 'Dušan Jerković' u Rumi, kao i osnovnu školu u Platičevu gde su prvacima uručili poklone.

Prvacima ostaje još samo da se snađu u školskim vodama, a s obzirom na učiteljice koje su uvek tu da pomognu to ne bi trebalo biti problem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.