Prijem najmlađe generacije vojnika na služenje vojnog roka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2022, 20:49

Prijem najmlađe generacije vojnika na služenje vojnog roka

U centrima za obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu na dobrovoljno služenje vojnog roka primljeni su vojnici generacije decembar 2022.

Po dolasku u kasarne, vojnici su prošli obavezne preglede, zadužili naoružanje i opremu i potom raspoređeni u jedinice, gde su ih komandiri upoznali sa pravima, obavezama i zadacima.

U centrima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za osnovnu obuku vojnici će se u narednih mesec i po dana osposobiti za rukovanje ličnim naoružanjem, izvođenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, obavljanje stražarske službe i unaprediti svoju fizičku sposobnost, nakon čega će biti upućeni na specijalističku obuku.

Poslednja tri meseca služenja vojnog roka vojnici će provesti u jedinicama Vojske Srbije gde će se osposobljavati za realizaciju kolektivnih zadataka i biti aktivno uključeni u svakodnevni život i rad jedinica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.