Prijavljeno 6.000 kandidata za 1.600 popisivača u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijavljeno 6.000 kandidata za 1.600 popisivača u Novom Sadu

BEOGRAD -

Za kandidate popisivača prijavljeno je više od 6.000, ili skoro četiri puta više od potrebnog broja, izjavila je danas Tanjugu predsednica popisne komisije za pripremu, organizaciju i sporovođenje popisa na teritoriji Grada Novog Sada Ana Mujan.

"Za popisivače se prijavilo 6.078 kandidata, od kojih će 1.600 biti pozvano na obuku. Nakon testa lista će se smanjiti za deset odsto", dodala je ona.

Prijave za popisivače na području grada Novog Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << počele su da se primaju 15. avgusta na sedam punktova, tri u gradu i četiri u okolnim naseljima - Kaću, Futogu, Rumenki i Sremskoj Kamenici.

Popisivači će morati da prođu trodnevnu obuku i polažu test, a kada počne popis prva dva tri dana će raditi sa opštinskim (gradskim) instruktorima.

Prijem prijava za gradske instruktore popisa je obavljen nešto ranije, a od oko 1.500 kandidata izabrano je 193 za Novi Sad i 18 za Petrovardin.

Kandidati za popisivače treba da su državljani Srbije, da imaju bar srednju stručnu spremu, da su punoletni, imaju lep rukopis i poznaju teren, a prednost bi trebalo da dobiju nezaposleni i oni koji poznaju jezik sredine. Plata popisivača će prosečno iznositi 22.000, a instruktora 34.000 dinara.

Popis na teritoriji čitave Srbije obaviće se od 1. do 15. oktobra ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.