Prijave zboh mita u nabavci lekova

Izvor: RTS, 09.Apr.2012, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave zboh mita u nabavci lekova

U nastavku akcije "Kraba" pripadnici policije podneli krivične prijave protiv Z. B. zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita i A. R. K. zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u nastavku akcije "Kraba" podneli su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, krivičnu prijavu protiv Z. B. (1961) iz Beograda, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mita i A. R. K. (1973) iz Osla, Norveška, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita.

Z.B. je u svojstvu predsednika Komisije za lekove Instituta za onkologiju Republike Srbije u drugoj polovini 2007.godine zahtevao novac u vidu poklona od A. R. K., direktora kompanije "Merk".

Na osnovu fiktivno zaključenih Ugovora o autorskom delu sa kompanijom "Merk" na ukupan iznos od 800.0000,00 dinara Z. B. je primio novac na poklon, a sve u cilju povećanja količina leka "erbituks" odnosno favorizovanje kompanije "Merk" u odnosu na druge dobavljače.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.