Prijave zbog pretnji pred Paradu ponosa

Izvor: Večernje novosti, 01.Okt.2013, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave zbog pretnji pred Paradu ponosa

Policija je podnela krivične prijave protiv 18 osoba zbog pretnji na društvenim mrežama pred zabranjenu Paradu ponosa, javlja RTS.Policija je identifikovala 39 osoba koje su putem društvenih mreža pretili organizatorima Parade ponosa i protiv njih 18 podnela krivične prijave.Od 39 osoba, osam je iz Beograda, protiv njih sedam podnete su krivične prijave, a jedna osoba je maloletna.Ukupno 31 osoba je iz drugih gradova Srbije, a protiv 10 osoba podignute su krivične prijave, navodi RTS. CIVILNO >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << DRUŠTVO UDRUŽENO PROTIV PREMIJERA ZBOG PRAJDAOrganizacije civilnog društva i pojedinci najavili su danas zajedničku pritužbu protiv premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića zbog, kako navode, diskriminatorskog govora prema LGBT osobama i tražiće da podnese ostavku zbog zabrane Parade ponosa.Kako je navedeno u saopštenju organizacije za lezbejska ljudska prava Labris, koje je potpisalo više organizacija i pojedinaca, ostavka Dacića bi bio "odgovoran i jedini logičan ishod nakon zabrane Parade ponosa, četvrte po redu za vreme trajanja njegovog ministarskog mandata"."Ukoliko Ministarstvo unutrašnjih poslova nije u stanju da evidentira i privede sve koji učesnicima parade još od 2009. godine prete terorističkim napadima, napadima paraglajderima, automobilskim gumama, kiselinom i pčelama, onda ministar unutrašnjih poslova mora da podnese ostavku", navedeno je u saopštenju.Predsavnici civilnog društva navode i da je Dačićeva izjava da manjina mora da vodi računa da ne vređa osećanje većine, "uznemirujuća, satanizujuća i da predstavlja odobravanje i poziv na linč LGBT osoba i to sa najvišeg mesta".

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivične prijave zbog pretnji organizatorima Parade ponosa

Izvor: Blic, 01.Okt.2013

Policija je podnela krivične prijave protiv 18 osumnjičenih za pretnje putem društvenih mreža organizatorima Parade ponose, javila je danas Radiotelevizija Srbije (RTS). ..Policija je otkrila 39 osoba koje su preko društvenih mreža pretile organizatorima Prajda, a protiv 18 je podnela krivične...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.