Prijava protiv Lukasa zbog govora mržnje

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jan.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava protiv Lukasa zbog govora mržnje

Udruženje "Da se zna" podnelo je Poverenici za zaštitu ravnopravnosti pritužbu zbog, kako navode, govora mržnje Aleksandra Vuksanovića poznatog kao Aca Lukas i uvreda na račun LGBT zajednice tokom nedavnog gostovanja u emisiji "Hepi televizije".

Tokom emisije "Ćirilica" Lukas je izgovorio je brojne neistine na račun LGBT zajednice i negirao povrede ljudskih prava ove manjinske grupe, a ubijenog Brisa Tatona izvređao i nazivao ga pogrdnim imenima, navodi se u saopšetnju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Udruženje ističe da teži iskorenjivanju govora mržnje i stvaranju dalje društvene distance prema LGBT zajednici, te da smatraju da se ovakvim izjavama samo se produbljuje jaz i podstiče atmosfera u kojoj se mržnja prema drugačijima opravdava.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.