Prijateljica noći u parlamentu?

Izvor: RTS, 26.Apr.2010, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijateljica noći u parlamentu?

U parlamentu potvrđeno da je Suzana P. privedena posle redovne kontrole dokumenata na ulazu, pošto je pokušala da uđe u Dom Narodne Skupštine. Još nije jasno zbog čega je i na čiji poziv žena, koja se tereti za prostituciju, dolazila u Skupštinu.

U Skupštini Srbije, pre dva meseca, uhapšena je Suzana P. za kojom je raspisana potraga zbog prostitucije. Razlog njenog boravka u parlamentu, međutim, nije jasan, kao ni to na čiji poziv je, žena koja se tereti za prostituciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dolazila u srpsku Skupštinu.

Sa malo garderobe i previše šminke, Suzana P. je, odmah po ulasku bila sumnjiva skupštinskom obezbeđenju, pa je ubrzo intervenisala policija.

Ipak, puna dva meseca skrivana je, čak i od poslanika, činjenica da je žena koja se bavi prostituciom privedena na ulazu u srpski parlament. Detalji događaja još uvek nisu poznati.

Šefica poslaničke grupe G17 plus Suzana Grubješić rekla je da u parlament svako može da dođe, jer je Skupština najotvorenija institucija, ali da bi neko ušao u parlament neko od poslanika treba da ga prethodno pozove.

"Trebalo bi pažnju usmeriti na to ko je pozvao dotičnu gospođicu i videti kako je ona došla", rekla je Grubješić.

Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić rekao je da u parlament svaki građanin može da uđe, ukoliko ga pozove neki poslanik.

"Sada treba proveriti koji je poslanik primio osobu koja se bavila prostitucijom i da li je to bilo zbog njenog zanata ili želje da se upozna sa prostorijama", rekao je Nikolić.

Zamenik šefa poslaničke grupe Nove Srbije Miroslav Markićević rekao je da je o tome saznao iz medija i da prvi put čuo za nju kao član Odbora za bezbednost.

"Ako se pokaže da je neko od naših poslanika hteo da posegne za uslugama te dame verovatno će biti sankcionisan mada sumnjam u to", rekao je zamenik šefa poslaničke grupe SRS Aleksandar Martinović.

"Kao što svaki građanin može da dođe u parlament, mislim i da žena koju policija traži je takođe došla kod nekoga tražeći nekakvu pomoć. Ne bih osuđivala unapred, a posebno ne bih to dovodila u vezu sa narušavanjem ugleda parlamenta", rekla je šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija.

Suzana P. nije jedina koja je uhapšena na ulazu u Dom narodne skupštine. Prošle godine u julu je privedena žena koja je pokušala da u srpsku skupštinu uđe sa pištoljem, dok su u novembru dva muškarca uhapšena ispred parlamenta zbog lažne dojave o bombi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.