Prihvatljivije je da dete bude u domu nego istopolnoj porodici

Izvor: B92, 14.Jun.2020, 15:18

"Prihvatljivije je da dete bude u domu nego istopolnoj porodici"

Nositelji lista u 10. izbornoj jedinici u Hrvatskoj, Vili Beroš iz HDZ i Arsen Bauk iz SDP, gostovali su na N1 Televiziji.

Na kraju emisije u kojoj su razgovarali o aktualnim temama i programima voditeljka ih je upitala da li je za dete bez roditeljske brige bolje da bude u domu ili u istospolnoj porodici.

Arsen Bauk je odgovorio kako je za dijete bolje da bude u porodici, ali hrvatski ministar zdravlja misli drugačije.

"Situacija je specifična. Ako je okruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u domu zdravo, to bi bilo prihvatljivije", rekao je Beroš.

I Bauk i Beroš osudili su sramotne natpise u Zagrebu kojima se vređaju Srbi.

Što se tiče njihovih plasmana na listama, istakli su da stranke same procenjuju koji su njihovi kandidati koji mogu dobiti najviše glasova te da to ne mora nužno značiti da su kandidati smješteni prema porijeklu i da neki kandidati ne mogu izvan svoga mjesta prebivališta osvojiti najveći broj glasova.

Beroš je komentarisao i zakon o podbačaju.

"Postoji zakon koji nije restriktivan, treba ga osavremeniti. Pravo na izbor je apsolutno važno i prema rešenju Ustavnog suda su određeni potpuno jasni okviri, ispod određenih civilizacijskih okvira ne možemo ići. Razgovor o preventivi puno je važnija stvar, kako bismo učinili sve da do tog zadnjeg uopšte ne dođe", rekao je Vili Beroš dodavši da je važno da se ne dogodi da se u nekoj bolnici svi lekari pozivaju na prigovor savesti pa da ne bude nijednog koji obavlja prekid neželjene trudnoće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.