Prigožin u strahu; 220.000 vojnika je spremno

Izvor: B92, 24.Mar.2023, 14:37

Prigožin "u strahu"; 220.000 vojnika je spremno

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin ublažio je retoriku prema ruskom ministarstvu odbrane "iz straha da bi mogao biti bez svojih vojnika koji se bore u Bahmutu".

Šef privatne vojske Vagner Jevgenij Prigožin ublažio je svoju retoriku prema ruskom ministarstvu odbrane "verovatno iz straha da bi mogao biti potpuno bez svojih vojnika koji se bore u Bahmutu", navodi Institut za proučavanje rata (ISW) u najnovijoj analizi, prenosi Index.hr.

Prigožin je pre nekoliko dana izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zabrinutost zbog moguće ukrajinske kontraofanzive na istoku Ukrajine.

On kaže da Ukrajina ima 200.000 rezervista koji se pripremaju za napad duž istočne linije fronta.

Tvrdi i da Ukrajinci trenutno imaju 80.000 vojnika u Bahmutu, Slovjansku i Konstantinovki da izvedu kontranapad.

ISW tvrdi da su Prigožinove naduvane izjave o neposrednoj opasnosti za ruske snage pokušaj da se obezbede dodatne zalihe i pojačanja od ruskog Ministarstva odbrane kako bi se spasle njegove snage u Bahmutu.

"Prigožin je bio vatreni kritičar ruskog vojnog rukovodstva, a ublažavanje njegove retorike može ukazivati na to da on možda pokušava da delimično umiri rusko Ministarstvo odbrane kako bi obezbedio zalihe ili pojačanje za vagnerovce u Bahmutu", izvestio je ISW.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.