Prigožin napustio Rostov na Donu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 23:37

Prigožin napustio Rostov na Donu (VIDEO)

Kako je naveo TASS, do sada su četiri kamioneta, koja pripadaju "Vagneru", napustila prostorije Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu.   

Lider ruske paravojne formacije "Vagner", Jevgenij Prigožin, zajedno sa borcima "Vagnera", napustio je štab Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu, javljaju RIA Novosti. 

Prethodno je i ruska agencija TASS prenela da su borci "Vagnera" počeli da napuštaju prostorije štaba Južnog vojnog okruga u Rostovu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Donu.

Kako je naveo TASS, do sada su četiri kamioneta, koja pripadaju "Vagneru", napustila prostorije Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu. 

⚡️#BREAKING Close up video confirming that Prigozhin is leaving Rostov pic.twitter.com/YAlsRK6PnD

— War Monitor (@WarMonitors) June 24, 2023

Tenkovi i teška vojna oprava za sada ostaju na tom mestu, dodaje TASS.

U blizini zgrade štaba pojavila su se vozila vojne policije, dodaju RIA Novosti. 

Lider ruske paravojne formacije "Vagner" Jevgenij Prigožin ranije danas objavio je da su njegove snage stavile pod kontrolu vojne objekte u gradovima Rostov na Donu i Voronježu, i uputile se ka Moskvi. 

On je potom, nakon razgovora sa beloruskim prdsednikom Aleksandrom Lukašenkom, saopštio da je naredio svojim borcima koji su u konvoju napredovali ka Moskvi da se okrenu i vrate u svoje baze kako bi se izbeglo krvoproliće.

Sve o oružanoj pobuni u Rusiji pročitajte OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.