Prigožin je lažov. Vagner se prvi povukao, ruski vojnici su se žestoko borili

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 21:26

"Prigožin je lažov. Vagner se prvi povukao, ruski vojnici su se žestoko borili"

Komandant ukrajinskog bataljona koji je ove nedelje učestvovao u napadu na ruske položaje kod Bahmuta rekao je da su Vangerovci prvi napustili to područje.

Ova izjava je u suprotnosti sa tvrdnjama komandanta plaćeničke grupe koji je rekao da su iz Bahmuta prvi pobegli pripadnici ruske regularne vojske.

Komandant prvog bataljona 3. jurišne brigade rekao je da su Vagnerove jedinice napustile svoje položaje jugozapadno od Bahmuta, dok su trupe 72. brigade ruske armije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostale da se bore.

Podsetimo, šef Vagner grupe Jevgenij Prigožin nedavno je optužio 72. brigadu da je napustila svoje položaje.

Ukrajinski komandant je naveo da su u jednom trenutku koristili rakete HIMARS i da su se ruski vojnici predali tek pošto su bili opkoljeni.

"Dva sata smo ih ubeđivali da se predaju. Prigožin je želeo da okrivi ruske trupe za neuspeh, ali oni su bili dobri vojnici i žestoko su se borili. Prigožin je lažov“, rekao je on i dodao da je u borbama poginulo najmanje 200 do 300 ruskih vojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija i Ukrajina: Kremlj negira da ukrajinska vojska napreduje, Južna Afrika optužena da snabdeva Moskvu oružjem

Izvor: Danas, 12.Maj.2023, 09:45

ReutersUkrajinski vojnik u blizini Bahmuta početkom maja 2023. Ruske vlasti negiraju da su ukrajinske trupe napravile prodor na liniji fronta na istoku te zemlje, a američki zvaničnici optužili su Južnu Afriku da pomaže Moskvi u snabdevanju oružjem. Jevgenij Prigožin, šef plaćeničke grupe...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.