Prigožin im uterao strah u kosti; Ruska garda: Putine, daj nam tenkove

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 17:05

Prigožin im "uterao strah u kosti"; Ruska garda: Putine, daj nam tenkove

Ruska garda "Rosgvardija" namerava da uvede tenkove u svoje trupe.

Ovo je saopštio danas šef odeljenja Viktor Zolotov, odgovarajući na pitanje dopisnika Izvestija.

"Mi ćemo to već predstaviti vojnicima, nećemo pokretati pitanje, samo ćemo uvesti tenkove. To je naša namera, ali zavisi i od finansiranja“, precizirao je on.

On je napomenuo da je o tome razgovarano sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Ruska garda je federalna bezbednosna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencija zadužena za zaštitu građana i interesa zemlje. Sastoji se od nekoliko specijalizovanih odeljenja sa jedinstvenim ulogama. To uključuje Odeljenje za unutrašnju bezbednost, Odeljenje za vojnu kontraobaveštajnu službu, Odeljenje za specijalne operacije i Odeljenje za informacionu bezbednost.

Odeljenje za unutrašnju bezbednost održava red i zakon i štiti prava i slobode građana, uključujući istrage zločina.

Nasuprot tome, Odeljenje za vojnu kontraobaveštajnu delatnost štiti vojne i državne institucije od stranih obaveštajnih pretnji, neumorno radeći na sprečavanju špijunaže i sabotaže.

Odeljenje za specijalne operacije Ruske garde izvršava specijalne zadatke i štiti vitalne državne strukture i ličnosti. Njihovo odeljenje za bezbednost informacija je od vitalnog značaja u zaštiti nacionalne informacione infrastrukture od sajber pretnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.