Prigožin: Odlazimo

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 10:56

Prigožin: Odlazimo

Osnivač ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin saopštio da ta grupa počela da povlači svoje snage iz osvojenog ukrajinskog grada Bahmuta.

Prema njegovim rečima, Vagnerovci sada položaje prepuštaju redovnim ruskim trupama.

"Povlačimo jedinice iz Bahmuta. Od danas u pet ujutru, 25. maja do 1. juna, većina jedinica će se prebaciti u kampove u blizini. Predajemo naše položaje vojsci", rekao je Prigožin u video snimku objavljenom na Telegramu, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

On je najavio da će snage Vagnera biti spremne da se vrate u Bahmut, ukoliko regularna vojska ne bude bila u stanju da upravlja situacijom na terenu.

Prigožin je u subotu objavio da je Bahmut zauzet nakon najduže i najkrvavije bitke u ratu, dok je juče rekao da se ruska elita mora ozbiljno posvetiti ratu u Ukrajini ili bi se mogla izgubiti i suočiti s revolucijom. U intervjuu objavljenom na svom Telegram kanalu rekao je da će Ukrajina pokušati da opkoli Bahmut i da napadne Krim.

"Najverovatnije ovaj scenario neće biti dobar za Rusiju, pa se moramo pripremiti za naporan rat. U takvom smo stanju da bismo jeb*no mogli izgubiti Rusiju - to je glavni problem... Moramo uvesti vanredno stanje", rekao je šef Vgnera.

Ruska elita, rekao je, zaštitila je spopstvenu decu od ratovanja, dok su deca običnih Rusa ginula na frontu, što je situacija za koju kaže da bi mogla izazvati previranja u Rusiji. "Ako obični Rusi nastave da se vraćaju u mrtvačkim sanducima dok se deca elita sunčaju u inostranstvu, Rusija će se suočiti s previranjima poput revolucija iz 1917. koje su dovele do građanskog rata", kazao je Prigožin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.